Spring naar inhoud

Het plan voor een nieuw Sweelinckplein

Het plan voor het Sweelinckplein bestaat uit 3 onderdelen: de omlijsting van het park, de parkrand en het parkhart. Lees hieronder meer over de onderdelen, wat jullie reacties waren en wat de gemeente wel en niet meeneemt in het plan. 

De omlijsting van het park

De bomen die er nu staan, zijn te laag. Je kan er niet goed onderdoor lopen. En als ze vol in blad staan, heb je geen zicht meer op het plantsoen. Daarom willen we ze vervangen door bomen die minder breed groeien en in het voorjaar bloeien. Ook willen we de stoep herbestraten en het hekwerk vernieuwen. Lees wat jullie reacties hierop waren en wat de initiatiefnemers wel en niet meenemen in het plan.

Ga naar de terugkoppeling
0 1 7 reacties

De parkrand

Aan de rand van het park planten we verschillende vaste planten. Deze staan in kleine groepjes per soort dicht bij elkaar. Zo heb je veel variatie, wat goed is voor de insecten, maar ook voor het voorkomen van onkruid. Verder bloeien de planten in verschillende seizoenen. En is er dus altijd kleur! Om hier mooi doorheen te lopen, leggen we voetpaden aan. Lees wat jullie reacties hierop waren en wat de initiatiefnemers wel en niet meenemen in het plan.

0 1 4 reacties

Het parkhart met eilanden

We vervangen het grasveld en de rozencirkel in het huidige park. De grond is uitgeput, en is aan vernieuwing toe. Daarom zaaien we het grasveld opnieuw in. En maken we eilanden met daarin dezelfde vaste planten als de parkrand. Daaromheen komt een laag muurtje. Lees wat jullie reacties hierop waren en wat de initiatiefnemers wel en niet meenemen in het plan.

Ga naar de terugkoppeling
0 2 7 reacties

Wat hebben we al gedaan?

Een deel van het plan voerden we eind vorig jaar al uit. Zo is aan de kopse kanten de hoge, saaie beplanting vervangen door lagere vaste planten die het hele jaar door bloeien. Tussendoor zijn hogere bosjes geplaatst. Verder zijn de bomen gesnoeid, zodat de nieuwe planten voldoende licht krijgen. En is de grond vervangen door een nieuwe laag voedselrijke aarde. 

Op deze manier is het Sweelinckplein alvast een stukje overzichtelijker en daarmee veiliger. 

Login om verder te gaanAnnuleren